Ziua Culturii Naţionale

În fiecare an, la 15 ianuarie este marcată Ziua Culturii Naţionale, data fiind aleasă în semn de omagiu faţă de poetul naţional al românilor, Mihai Eminescu, omul desăvârşit al culturii române, ziditorul de limbă, de la a cărui naştere, la 15 ianuarie 1850, marcăm 171 de ani.

Ziua Culturii Naţionale este o zi în care nu numai celebrăm un mare creator, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii române, în genere, dar şi a proiectelor culturale.
Elevii Scolii Gimnaziale Pogonele au prezentat un adevărat medalion omagial dedicat marelui poet, un portret-documentar intitulat –”Mihai Eminescu, poetul sufletului nostru”.
Activitatea desfasurată online a fost coordonată de prof. Gomoescu Mihaela , momentul constând într-un montaj literar – artistic, recitări, versuri cântate, creații proprii ale elevilor, reprezentări grafice, susținute de elevii școlii.
Aceste momente au relevat aspecte semnificative din viața și opera poetului, elevii reușind să surpindă într-un mod original importanța personalității lui Eminescu în cultura și literatura română, precum și curiozități din viața acestuia. Activitatea si-a atins scopul , acela de a promova cultura, arta și efortul scolii românesti, atât în comunitate, si nu numai. Felicitari, tuturor!!!