Programul „Citește-mi 100 de povești!”

Și noi ne-am înscris în programul ” Citește-mi 100 de povești!” și vom citi săptămânal copiilor din grădiniță!
Multumim Asociatia OvidiuRo.
 
Intr-o societate dominata de audiovizual, in care o simpla navigare pe internet pare sa ofere raspuns la toate intrebarile unui copil, chiar si ale unui adult, lectura tinde sa devina o pasiune de mult uitata, iar cartea doar un obiect ratacit cu parfum de amintire .

Lectura ramane una dintre cele mai intense, mai educative si mai raspandite activitati . Cu cat copilul se apropie mai devreme de lectura , cu atat mai importante si mai durabile vor fi efectele ei in domeniul limbajului, al comunicarii , precum si al comportamentului si al socializarii.
Copilul trebuie sa perceapa cartea ca pe un domeniu care merita sa fie cucerit , ca pe un prieten care ii vorbeste, ii este mereu alaturi si nu il tradeaza niciodata.
De asemenea, lectura ajuta la pregatirea copiilor pentru o integrare sociala adecvata si pentru o integrare scolara rapida.
Fiind convinsi de toate aceste binefaceri ale lecturii la varsta prescolara, toate gradinitele subordonate Scolii Gimnaziale Maxenu, comuna Tintesti vor participa la acest minunat proiect ‘’CITESTE-MI 100 DE POVESTI!’’ si ne propunem alaturi de Asociatia OvidiuRo sa transformam gradinitele in GRADINITE BIBLIOTECI.