Simpozionul Naţional ,,Prevenind , ne apărăm viaţa!”

Marţi, 16 aprilie 2019, la G.P.N.Maxenu din cadrul Şcolii Gimnaziale Maxenu s-a desfăşurat Simpozionul Naţional ,,Prevenind , ne apărăm viaţa!”, activitate dincadrul Proiectului Educaţional Naţional ,,Micul pompier!

,, Simpozionul Naţional s-a desfăşurat în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Neron Lupaşcu ,,Buzău şi cu ajutorul voluntarilor SMURD, prin care s-a urmărit promovarea educaţiei pentru prevenţie civică în rândul copiilor, tinerilor prin care să abordeze posibile modalităţi de formare a unui comportament responsabil de tip preventiv pentru diferite situaţii de risc(natural sau provocate de om), cunoaşterea unor mijloace de prevenire şi intervenţie pentru stingerea incendiilor, precum şi formarea unor valori şi atitudini concentrate pe grija pentru viaţa personală şi a celorlalţi . La acest simpozion s-au înscris 103 cadre didactice , din 62 unităţi şcolare de învăţământ din 32 judeţe .
Activitatea din cadrul acestui simpozion a început printr-o scurtă prezentare a voluntarilor SMURD cu privire la tehnicile de prim-ajutor pe care trebuie să le cunoaştem şi să le aplicăm în cazul unor situaţii de urgenţă.Copiii au participat cu interes şi deosebită plăcere la simularea tehnicilor de prim –ajutor alături de voluntarii SMURD. Lucrările primite în cadrul acestui simpozion au fost prezentate pe video proiector , după ce s-a făcut o scurtă prezentare a tuturor activităţilor derulate până în prezent în cadrul acestui proiect. Materialele trimise de cadrele didactice pe teme de educaţie preventivă , vor fi publicate într-o carte cu I.S.B.N.
Adresăm mulţumiri reprezentanţilor I.S.U .Buzău, voluntarilor SMURD,care au făcut posibilă desfăşurarea acestei activităţi dar şi cadrelor didactice participante./ colaboratoare în realizarea cărţii de educaţie preventivă !