Scoala Altfel – Micii brutari

Pentru a încheia această săptămână „ALTFEL”, preșcolarii de la G.P.N. Maxenu s-au echipat cu șorțuri și bonete pentru a se transforma în „Micii brutari”. Chiar dacă teoria o cunoșteau, în mare parte, de la grădiniță și de acasă, practica de astăzi, desfășurată într-un cadru adecvat, le-a demonstrat celor mici că una dintre cele mai frumoase meserii este aceea de brutar.
Am pătruns cu toții pe „drumul pâinii” și am aflat despre comoara galbenă care crește pe câmpurile noastre și care se transformă, la moară, în praful alb numit făină. Pe versurile cântecului „Brutarii” (…./ Făină, drojdie, apă și sare/ Punem în covata mare), am observat, am pipăit și ne-am reamintit toate ingredientele necesare în prepararea pâinii și covrigilor. De asemenea, modul de funcționare al malaxorului a stărnit foarte mult curiozitatea copiilor. Fitilele de cocă, pregătite special pentru noi, au prins forme minunate în mâinile și imaginația micuților.
Acestea au fost așezate în tăvi și băgate la cuptor, astfel încât, la plecare, copiii le-au putut lua acasă, alături de o bonetă și o diplomă. Am încheiat această experiență acumulând multe cunoștințe și multe zâmbete pe fețele copiilor.
Mulțumim părinților pentru că au făcut posibilă această deplasare.
Mulțumim personalului Boromir Pan Cafe pentru ospitalitate și profesionalism în desfășurarea acestor activități.