Proiectul Educaţional cu participare Naţională ,,Să circulăm corect!”

Vineri, 26 februarie 2021, la Şcoala Gimnazială Maxenu- Structura G.P.N.Maxenu s-a desfășurat, prima activitate din cadrul Proiectului Educaţional cu participare Naţională ,,Să circulăm corect!”, aflat la ediţia a VI a, coordonat/inițiat de d-na prof. înv. prescolar Oţelea Mihaela și d-na prof. Ivănel Liliana . Activitatea s-a desfăşurat în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău – Serviciul Rutier, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Biroul de Siguranță Școlară și Asociația de Întrajutorare,,Ionașcu Filofteia Dănuța, prin care s-a urmărit creșterea gradului de siguranță rutieră şi formarea unei conduite preventive a actualilor mici pietoni.

Preșcolarii și elevii din cadrul Școlii Gimnaziale Maxenu s-au implicat în activități interactive, care au vizat recunoașterea unor indicatoare rutiere, semne, reguli și norme de circulație potrivit vârstei preșcolare și școlare.
Activitatea s-a încheiat cu realizarea unei probe practice – a fost folosit un ,,gamebord,, reprezentând un traseu cu marcaje pietonale si indicatoare rutiere.
Traseul aplicativ a urmărit respectarea regulilor elementare de circulație rutieră a micilor pietoni în deplasarea lor de la gradiniță și școală spre casa sau în timpul plimbării acestora prin oraș. Preșcolarii și elevii din cadrul Școlii Gimnaziale Maxenu au fost încântați, entuziasmați și dornici să parcurgă traseul aplicativ, atât în calitate de pietoni , cât și de viitori polițiști aflați în misiune în mijlocul unei intersecții, vizând astfel respectarea regulilor elementare de circulație rutieră pe drumurile publice și cunoașterea semnalelor politistului rutier.
Copiii au fost îndrumați și dirijați pe parcursul traseului aplicativ de reprezentanti ai Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.
Prin această activitate s-a urmărit cultivarea interesului și a curiozității micilor pietoni, pentru cunoașterea și respectarea zilnică a unor indicatoare rutiere, semne, reguli și norme de circulație potrivit vârstei preșcolare și școlare.
Adresăm mulţumiri reprezentanţilor I.P.J.Buzău -Serviciul Rutier, C.A.P.C, Biroului de Siguranță Școlară și Asociației de Întrajutorare, Ionașcu Filofteia Dănuța << care au făcut posibilă realizarea acestei activități de educație rutieră >> dar şi cadrelor didactice din echipa de implementare a acestui proiect!
De asemeni adresăm mulțumiri tuturor partenerilor implicați în derularea acestui proiect -Inspectoratul Scolar Județean Buzău , Palatul Copiilor Buzău și Primăria Comunei Țintești .
Prin acest proiect educațional , dorim să promovăm educația rutieră în spiritul cunoașterii și respectării regulilor elementare de circulație pe drumurile publice și formarea unei conduite preventive a actualilor mici pietoni și viitori bicicliști, motocicliști sau buni conducători auto pentru evitarea accidentelor rutiere. Copiii vor deveni astfel, mai responsabili, mai pregătiți pentru viitor.